Dan poduzetnika, Zagreb, 11.06.2019

12. 6. 2019.

Dan poduzetnika – “Hrvatska: država inovacije ili improvizacije?” održan je u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a otvorila ga je predsjednica HUP-a gospođa Gordana Deranja pohvalivši i čestitajući Vladi RH na uspjesima u vezi objavljene stope rasta za prvi ovogodišnji kvartal koji je donio rekordnu stopu rasta BDP-a od 1,8 posto, najveću unutar EU u odnosu na prethodni kvartal.
Međugodišnja stopa rasta, odnosno stopa rasta u odnosu na isti kvartal prošle godine bila je visokih 3,9 posto, što je treća najveća stopa rasta u EU nakon Poljske i Mađarske. Također je pohvalila i smanjenje poreznog opterećenja poduzetnika, a onda je uslijedio veliki ALI …… i rekla je sve ono predstavnicima Vlade što ih pripada …….
Ministar financija Zdravko Marić pohvalio je uspjehe Vlade u smislu objavljenog povećanja kreditnog rejtinga Hrvatske na investicijsku razinu od strane agencije Fitch sa BB+ na BBB-, a razlog za poboljšanje su suficit državnog proračuna i fiskalna konsolidacija, a sve to je prikazao i određenom prezentacijom i grafikonima. Ove godine je i Standard & Poor’s već proglasio hrvatski kreditni rejting investicijskim. Predsjednica države gospođa Kolinda Grabar Kitarović također je pohvalila početne uspjehe ove Vlade, no istovremeno naglasila da je to nedovoljno i da nam bez ozbiljnih strukturnih reformi koje ustvari nisu niti započete neće se dogoditi ozbiljniji priključak srednje razvijenim zemljama EU jer u ovom trenutku mi smo na samom dnu EU 28 zemalja.