EIMA 2018, Bologna – Međunarodni sajam poljoprivredne i vrtne mehanizacije

16. 11. 2018.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) Klaster poljomehanizacije je i ove godine po četvrti put nastupio na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2018., koji se je održavao od 7. do 11. studenoga u Bologni, u Italiji.

Ono što je razlikovalo nastup Klastera poljomehanizacije i njegovih članica s ovogodišnjeg nastupa u odnosu na sve prethodne sajamske nastupe jest činjenica da je po prvi puta organizirano predstavljanje članica na dva izložbena prostora i to u hali 36 gdje su finalni proizvodi gdje je i veliki John Deer bio pored nas te u hali br. 15 rezervnih dijelova i komponenti.
Na izložbenom prostoru finalnih proizvoda svoje proizvode predstavile su članice Hittner d. o. o. iz Bjelovara, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora i kosilica, Megametal d. o. o. iz Nedelišća, proizvođač traktorskih priključaka, kao i ostle članice Klastera koje su bile predstavljene kroz promidžbeni film Klastera poljomehanizacije te različite tiskane promidžbene materijale, a na izložbenom prostoru u hali rezervnih dijelova i komponenti svoje eksponate izložili su POD d. o. o. iz Dežanovca, proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve, i Hidraulika Kutina d. d. iz Kutine, proizvođač hidrauličnih dijelova.

Sajam je bio izuzetno dobro posjećen i obavljen je vrlo velik broj poslovnih razgovora s potencijalnim kupcima i utisak je da je do sada ovo naš najuspješniji nastup, a tu činjenicu treba zahvaliti i učinjenim naporima da izložbena pozicija Klastera bude u primjerenijim halama , nego što je to do sada bio slučaj, a u tome nam je pomogla HGK kao i Veleposlanstvo RH u Rimu gosp. Veleposlanik Jasen Mesić te Generalni konzulat RH u Milanu, generalna konzulica gđa Iva Pavić koja nas je i posjetila prvog dana sajma na našem izložbenom prostoru.