Klaster poljomehanizacije kod župana Osječko-baranjske županije dr.sc. Vladimira Šišljagića

12. 5. 2017.

Klaster poljomehanizacije bio je gost kod župana Osječko-baranjske županije dr.sc. Vladimira Šišljagića, a sastanku su osim direktora Klastera Željka Erkapića prisustvovali i članice Klastera poljomehanizacije tvrtke Eurometal d.o.o. i Pecka d.o.o., gosp. Hinko Rulofs i Vladimir Bestvina

Razgovaralo se o aktivnostima Klastera i budućim planovima kojom prigodom je župan naglasio da je Osječko-baranjska županija prepoznala projekt udruživanja malih i srednjih poduzetnika u Klaster poljomehanizacije s ciljem povećanja konkurentnosti domaće proizvodnje poljoprivredne mehanizacije te da županija već 10 godina sufinancira rad i projekte Klastera, a naročito one koji se odnose na internacionalizaciju poslovanja.

Tako je i za projekt sudjelovanja i izlaganja poljoprivredne mehanizacije na sajmu „Agritechnica 2017“ u Hannoveru Klasteru dodijeljeno 25.000 kuna. Također se je razgovaralo i o mogućnosti korištenja sredstava u svrhu prekvalifikacije radnika, naročito za ona zanimanja koja su na tržištu deficitarna, a da za njima članice Klastera imaju potrebu. U tu svrhu Osječko-baranjska županija raspolaže s određenim sredstvima i u mogućnosti je u suradnji s Klasterom poljomehanizacije i certificiranim subjektima koji provode određenu prekvalifikaciju realizirati takav zajednički projekt.