Klaster poljomehanizacije na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA 2017, Hannover, Njemačka

17. 11. 2017.

Od 12. – 18. studenog 2017. održava se Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije Agritechnica u Hannoveru, Njemačka.
Sajam AGRITECHNICA, Hannover europski je sajam poljoprivredne mehanizacije i bienalnog je karaktera. Ove godine sajam Agritechnica okupio je na površini od 394 000 m2 i u 23 hale 2900 izlagača iz 52 zemlje. U usporedbi sa statistikom od prošlog sajma Agritechnica održanog 2015.godine porastao je broj izlagača kao i zemalja iz kojih dolaze izlagači. Organizatori očekuju i povećanje broja posjetitelja ove godine i procjenjuju da će sajam posjetiti preko 452 000 posjetitelja iz 115 zemalja.
Sajam AGRITECHNICA najveći je europski sajam poljoprivredne mehanizacije na kojem su nazočni proizvođači i posjetitelji sa svih kontinenata. Sajam prati čitav niz poslovnih događanja.
Prva dva dana sajma namijenjena su za veletrgovce i medije, dok su ostali dani sajma namijenjeni široj publici.
Klaster poljomehanizacije u organizaciji Hrvatske gospodarske komore po četvrti put nastupa na sajmu Agritechnica, Hannover, Njemačka.
Na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 70 m2 u hali 13 na štandu A57 svoje proizvode predstavili su proizvođači poljoprivredne mehanizacije- tvrtke HITTNER d.o.o., Bjelovar, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora; HIDRAULIKA KUTINA d.d., Kutina, proizvođač hidraulične opreme za poljoprivrednu mehanizaciju, MEGAMETAL d.o.o. Nedelišće, proizvođač poljoprivredne mehanizacije i POD d.o.o., Dežanovec, proizvođač opruga i Klaster poljomehanizacije d.o.o., Osijek.
Tvrtka Labinprogres – TPS izlagala je u hali 21, štand G 31 gdje su smješteni traktori manjih snaga i motokultivatori.
Tvrtka POD iz Dežanovca također je imala i vlastiti izložbeni prostor gdje su komponente i rezervni dijelovi u hali 18, štand C 18.
Ovo je četvrti zajednički nastup na sajmu Agritechnica i ukupno jedanaesti zajednički nastup Klastera poljomehanizacije na međunarodnim sajmovima.
Klaster poljomehanizacije ima odličnu dugogodišnju suradnju s HGK-om u projektima internacionalizacije, a sajmovi su nezamjenjiv kanal za prodaju poljoprivredne mehanizacije kao opreme koju je vrlo teško prodati drugim načinom, web prodajom ili kataloškom prodajom. Zahvaljujući kontinuiranim nastupima na sajmovima tvrtke izvoze preko 70% svoje proizvodnje.
Sajam Agritechnica pružio je mogućnost za predstavljanje dijela hrvatskog gospodarstva tržištu Njemačke i šire regije. Sajam je pružio priliku za obnavljanje prijašnjih poslovnih kontakata te za otvaranje novih kontakata između tvrtki.