Klasteru poljomehanizacije uručena nagrada „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“

5. 3. 2018.

Kako smo već izvijestili, U razdoblju od 01.08.2017. do 03.02.2018. godine, obavljen je proces animiranja predlagača, predlaganje (potencijalnih) kandidata, obavještavanje i animiranje kandidata kao i provođenje propisanih procedura te u konačnici odlučivanje o laureatima za dodjelu nagrada i priznanja u šest kategorija najzaslužnijim osobama za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe. U dosadašnjem razdoblju u proteklih 6 mjeseci, U procesu predlaganja kandidata sudjelovalo je 169 predlagača iz 9 zemalja, a predložili su ukupno 491 kandidata iz 10 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Slovenija i Srbija). Prijedlozi i obrazloženja za 92 nominirana kandidata prezentirani su na 180 stranica teksta uz prethodnu selekciju od Tajništva Komiteta koje je eliminiralo one kandidate koji nisu zadovoljavali propisane uvjete. Svi predloženi kandidati dali su pisanu suglasnost za nominaciju. Potom su neovisnom Međunarodnom trinaestočlanom povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja (3 počasna člana ne glasuju) dostavljena imena 92 predložena kandidata na daljnje razmatranje i odlučivanje. Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva – dakle, najmanje 7 glasova.
Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja MEĐUNARODNOG EKONOMSKOG FORUMA PERSPEKTIVE donijelo je odluku o uručenju NAGRADA I PRIZNANJA ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI „STVARATELJI ZA STOLJEĆA: Društvu KLASTER POLJOMEHANIZACIJE d.o.o, Osijek, Hrvatska.
Svečanost dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ održana je u Dubrovniku, od 2-4.3.2018. godine u Hotelu „SHERATON“ (5*).