Nastup Klastera poljomehanizacije na sajmu EIMA – Bologna od 9. – 13.11.2016.

16. 11. 2016.

Sajam EIMA je bienalni sajam i održava se svake druge godine i godišnje se izmjenjuje s najvećim sajmom poljoprivredne mehanizacije Agritechnica u Hannoveru. EIMA je po veličini drugi sajam poljoprivredne mehanizacije u Europi, a statistički podaci govore da je na prethodno održanom sajmu EIMA sudjelovalo 1809 izlagača iz 45 zemalja, a sajam je obišlo više od 235.614 posjetitelja iz 130 zemalja, a ove godine taj broj je zasigurno premašen i sajam iz godine u godinu raste.
Klaster poljomehanizacije je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom po treći put izlagao na ovom značajnom sajmu na površini od 150 m², a izlagale su slijedeće članice:
Hittner iz Bjelovara, proizvođača poljoprivrednih i šumskih traktora (skiddera),
Labinprogres-TPS iz Labina, proizvođač traktora i motokultivatora,
Hidraulika – Kutina, proizvođač hidrauličnih dijelova,
Megametal iz Nedelišća, proizvođač traktorskih freza i rasipača mineralnih gnojiva i
POD iz Dežanovca, proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve.
Ostale članice Klastera poljomehanizacije bile su zastupljene putem promidžbenog filma Klastera poljomehanizacije, kao i putem tiskanih promidžbenih materijala i kataloga.
Pored mnogobrojnih posjetitelja i poslovnih partnera izložbeni prostor Klastera poljomehanizacije posjetila je i generalna konzulica RH u Milanu gospođa Iva Pavić i konzulica prvog reda RH u Milanu gospođa Emina El Majzoub.
Još jednom se je potvrdilo pravilo i činjenica da je EIMA vrlo važan sajam poljoprivredne mehanizacije u EU, ali i za zemlje sjeverne Afrike, kao mjesto na kojem je moguće istovremeno susresti se s kupcima i dobavljačima, izvoznicima i uvoznicima poljoprivredne mehanizacije te unatoč svim novim tehnološkim mogućnostima i kanalima distribucije, poput interneta i online prodaje, ovako specijalizirani sajmovi su ostali i postali nezamjenjiv način marketinških aktivnosti i promocije proizvoda.