Sima Sipsa, salon de l’élevage et de l’agroéquipement

24. 10. 2017.

Članica Klastera poljomehanizacije Hidraulika Kutina d.d. prvi puta je ove godine izlagala svoje proizvode na sajmu SIMA SIPSA, SALON DE L’ÉLEVAGE ET DE L’AGROÉQUIPEMENT koji se održavao od 10-13 listopada 2017 u Palais des Expositions SAFEX – Alger-Algériea.
Tročlanu delegaciju Hidraulike Kutina d.d. vodio je izvršni direktor, g. Dubravko Bazina.
Nakon 17. uspješnih godina suradnje sa javnim i privatnim tvrtkama iz Ažira Hidraulika Kutina je putem ovog sajma predstavila svoje proizvode alžirskom tržištu te postojećim i potencijalnim poslovnim partnerima.
Razlog samostalnog izlaganja na ovom sajmu je činjenica da u državi koja ima 40.000.000 stanovnika i koja usmjerava svoje potencijale razvoju poljoprivrede ima dovoljno prostora da kvalitetom svojih proizvoda i isporuka zauzme još jedan dio tog tržišta.
Izlagački prostor od 15 m2 bio je smješten u paviljonu G (Gourara). Nitko osim Hidraulike Kutina na ovom sajmu se nije predstavio sa rezervnim dijelovima. Prema prikupljenim podacima znamo da postoji djelomična konkurencija s istočnog tržišta no nisu bili prisutni na ovom sajmu.
Ostvaren je niz kontakta na kojima će se u slijedećem razdoblju intenzivno raditi te se prvi konkretni rezultati očekuju polovicom 2018. godine.
Izlagački prostor Hidraulike – Kutina prvi dan posjetio i hrvatski veleposlanik u Alžiru, g. Marin Andrijašević, koji je ponudio svoju podršku i ostao otvoren za prijedloge za uspostavu novih i učvršćivanje postojećih poslova u Alžiru. Uz njegovo posredovanje ostvareni su kontakti sa tvrtkom koja se bavi ulaganjima u nove proizvodnje.
Osim sajma poljoprivredne mehanizacije u isto vrijeme održavao se i sajam industrije gdje su ostvareni novi kontakti iz kojih se posebno izdvaja tvrtka koja proizvodi građevinske strojeve a koju smo i obišli za vrijeme našeg boravka i uspostavili komercijalno tehničku suradnju.
Osim predstavnika Hidraulike Kutina, oba sajma posjetio je i g. Mršo Ante ispred tvrtke Eurometal d.o.o. Osijek.