Sklopljeni ugovori o izvozu poljoprivredne mehanizacije u Maroko

29. 4. 2011.

Nakon gotovo dvogodišnjih napora ulaska na tržište Maroka, Klaster poljomehanizacije sa svojim članicama proizvođačima poljoprivredne mehanizacije u sastavu “Hittner“d.o.o, „Gramip-TPS“d.o.o., „Labinprogres TPS“ d.o.o., „Standard MIO“ d.o.o., „OLT“ d.d. i „POD“ d.o.o. 20. travnja u gradu Berrechidu, središtu poljoprivredno najrazvijenije marokanske regije Settat, potpisale su ugovor s kupcem i distributerom poljoprivredne mehanizacije tvrtkom “Hydro Pack Maroc” iz Casablance, kojim ovo marokansko poduzeće kao kupac poljoprivredne mehanizacije preuzima ulogu i distributera proizvoda na velikom i vrlo konkurentnom marokanskom tržištu.

Nakon potpisivanja ugovora, u nazočnosti kraljeva izaslanika, guvernera provincije Berrechid, gosp. Mohameda Farida i veleposlanika RH u Kraljevini Maroko, dr. Darka Bekića, svečano je otvorena upravna zgrada i skladište na imanju ukupne površine 2 ha, u kojem je već postavljena stalna izložba hrvatske poljoprivredne mehanizacije.

Događaj u Berrechidu predstavlja početak jednog novog poglavlja za Klaster poljomehanizacije i ovi zaključeni ugovori o izvozu, za koje smo primili i narudžbe koje odmah mogu ići u proizvodnju u vrijednosti cca 1,5 mil. eura.

Prema najavama marokanskog kupca to je samo početak daleko većih potreba i mogućnosti plasmana poljoprivredne mehanizacije na tom tržištu, jer ne treba zaboraviti da je Maroko zemlja s približno 10 mil. ha obradivih površina i gotovo 35 mil stanovnika.