Specijalizirana konferencija Klasteri-alat za jačanje konkurentnosti u jugoistočnoj Europi Dubrovnik, Hotel Sheraton 10.-11.04.2017.

14. 4. 2017.

Konferencija je tijekom dva dana okupila više od stotinu stručnjaka za klastere iz dvanaest zemalja.) Skup je održan u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera a podržali su ga mnogobrojni partneri i suorganizatori Hrvatskih klastera konkurentnosti i to: prehrambeno prerađivačkog sektora, drvno prerađivačkog, sektora elektro energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija te industrije kemije, plastike i gume. Partneri konferencije su bili Hrvatska gospodarska komora, Agencija za investicije i konkurentnost, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH te Kuća klastera Srbije.

Više od šezdeset međunarodnih predavača i panelista predstavilo je ključne teme u području konkurentnosti i poslovnog umrežavanja. Zadnja slična konferencija održala se prije četiri godine u Opatiji, a sudionici su jučerašnju konferenciju, mjesto održavanja te teme ocijenili vrlo visokom ocjenom. Sljedeće izdanje tematske konferencije o klasterima održat će se u Bruxellesu krajem ove godine u suradnji s hrvatskim europarlamentarcima.